tirsdag 24. mai 2011

Ja da, videre i cupen

Det var nok en gang en gjeng topptrente fotballspillere, litt over middagshøyden, som tok fatt på enda en viktig kamp. Denne gang var det Follo politi som skulle bankes i vinden (stormen?) på Tømtebanen.

Vi startet kampen ganske så tafatt, uten bevegelse og rytme i det hele tatt. Vi sto å så på at polisen spilte fotball, og de få gangene vi fikk tak i kula sendte vi den bare opp og vekk. Ingen tok ansvar, og vi ble stående mye i mellom.

Etter ca 10 minutter med tafatt nkbilspill kom også ledermålet til Follo politi. En corner ble spilt lavt inn i vårt felt. Ingen står på tå og få forsvarere følger med. Ballen faller greit ned til en polis som enkelt kan sette inn en fullt fortjent 1-0 scoring.

1-0 til Follo politi virket som en vitamininnsprøytning for halvsovende nkbilere. Vi tok over mer og mer av spillet og turte tro på oss selv og holde på kula. Pål ble spilt fint gjennom, men misset på avslutningen alene med keeper.

Like etter var Pål Harald imidlertid frampå igjen. Han lusket rundt på et utkast fra keeper, snappet ballen og satte enkelt inn utligningen til 1-1 til høyre for keeper.

Vi fortsatte å spille ballen og skape fine sjanser. I tillegg hadde vi god kontroll på deres angripere, noe som viste seg å være veldig viktig, da keeper Gjermund hadde helt andre ting å tenke på enn å redde ballen…

Så, mot slutten av omgangen, tar vi ledelsen. Petter F bryter fint på midten og finner Pål Harald. Pål Harald ser opp og flikker igjennom Petter R som kommer på bakerste. Petter R gjør ingen feil og setter greit inn 2-1 til et hardt kjempende nkbil. 2-1 holder seg til pause.

Vi bruker pausen godt. Noen snakker om hvor bra vi kjemper og om at det er viktig å tørre holde på ballen og spille langs bakken. Andre har andre ærend som må fullføres før de siste knalltøffe 30 minuttene.

Vi går ut i hundre i andre omgang også og spiller fin fotball. Pål Harald er nære på et skudd som treffer spissen av krysstanga. Kenneth A prøver å finne Pål med en crosser som nesten, bokstavlig talt, blåser i mål. Og Petter R forsøker seg på en kjempevolley, som kun blir holdt ute av en kanonredning fra poltikeeperen. Men mål blir det ikke og kampen jevner seg ut.

Vi kjemper imidlertid som løver, og blør for drakta! Det siste vises godt når Steinar stygt blir kvestet av en polis. Han flyr høyt gjennom lufta, lander på hodet, og sklir flere meter på panna. STYGT, men Steinar er tøff og fortsetter kampen etter noen minutter på sidelinja.

Politiet flytter opp laget og vi får mye bakrom å spille i. En nkbil-corner ender tilslutt hos Petter R som setter ballen lavt tilside for keeper til 3-1 ledelse. Petter R var så sikker på scoring der at han startet målfeiringa allerede før ballen hadde gått inn. Når han i tillegg følger opp feiringa med et patetisk forsøk på flikk-flakk, kommer smilene og innsatsviljen enda mer frem.

15 minutter igjen og en fin 3-1 ledelse til nkbil.

Politiet flytter opp enda en spiller og spiller nå nesten med tre spisser. Dette viser seg å være ganske smart, og vi blir presset godt bakover på banen. Vi er imidlertid gode defensivt og holder unna, selv om politiet får en del cornere og innkast.

Det er likevel en corner som sørger for politiets neste scoring. Det er vanskelig å forsvare seg mot høye, tunge og godt trente politimenn på corner. Med ca fem minutter igjen får de uttelling. Den gode keeper Gjermund blir lurt av en høy corner, og ballen blir stanget kontant i kassa til 3-2.

Vi leder 3-2 igjen mot politiet og det er kun fem minutter igjen. Usikre nkbilere ser seg rundt etter Petter F. og hvor er denne spilleren som sendte i vei den gode avslutningen sist vi spilte mot politiet og ledet 3-2? Jo da. Der står han og lusker, på hjørnet av sidelinjen og midtstreken, og vår keeper har ballen……

Kenneth A tar ansvar og sender Petter F så langt unna eget mål han kan komme. Vi holder unna de siste lange minuttene og tar en fin skalp. 3-2 seier mot det laget som har til vane å vinne cupen år etter år lar seg høre. Årets cup-bombe kom tidlig! Fortjent var det også!