torsdag 12. mai 2011

Ai Ai Ai –det var nära ögat…

En tent gjeng topptrente fotballspillere skulle snu kjerringa etter den dårlige debutkampen mot Nexans, og det var Follo politi som skulle få gjennomgå.

Vi gikk ut i hundre, holdt på ballen, spilte med selvtillit og brukte slitne poliser som rundingsbøyer. Det tok ikke lenger enn en fem seks minutter før vi skulle få lønn for strevet. Et flott veggspill mellom Pål Harald og Petter R gjorde at Pål ble spilt helt fri. Alene med keeper gjorde han ingen feil og satte inn 0-1 målet uten store problemer.

Vi fortsatte å spille flott fotball, og like etter tar Kenneth et langt innkast. Pål Harald legger igjen til Øivind, som bare flikker den tilbake. På motsatt side ligger Petter R helt umarkert. Pål trer lekkert igjennom og Petter R skyter godt og lavt til side for keeper. 0-2!

Vi fortsetter å skape fine sjanser og er nære vår tredje scoring ved flere anledninger. Uttelling blir det derimot ikke og politiet kommer litt med i kampen igjen. Omtrent midtveis i omgangen kløner Kenneth det til. Etter et fint politiraid ender ballen hos en av deres spisser. Kenneth har tilsynelatende kontroll og presser han utover vekk fra mål. Så, ut av det blå, kommer et øyeblikk av galskap. Kenneth tar rennafart og legger greit ned spissen, på hjørnet av 16-meteren. Straffe til Follo og redusering til 1-2 er et faktum.

Kampen jevner seg ut etter reduseringen, og like etter sitter utligningen der også. Et høyt oppspill blir flott tatt ned av politiets spiss på 2 meter. Han vender raskt og setter lett inn 2-2.

Vi gir allikevel ikke opp og etter en femminutters periode med jevnspilt kamp er NKBIL på pletten igjen. Kenneth bryter et politioppspill, avanserer forbi et par forsvarere og finner en umarkert Pål Harald. Alene med keeper gjør Pål Harald sjelden feil og setter greit 2-3 målet i kassa.

2-3 til oss holder seg til pause. Det er en ganske fornøyd gjeng med NKBILere som tar se en velfortjent pust i bakken og noen slurker vann. Noen er kanskje mer fornøyde enn andre. Espen Gjervan er happy for kun to baklengs. Han bestemmer seg for å ta enda en omgang i kassa, og kommer med utsagn som: ”det er bare å bruke meg mer bak der!”

2. omgang starter som den første. Vi legger press på politiet og spiller oss fram til den ene 100% sjansen etter den andre. Uttelling blir det derimot ikke og politiet tar mer og mer over.

Et slitent NKBIL blir kjempet litt ut av stilen, vi mister selvtillit og mister raskt ballen når vi får tak i den. Dette i kombinasjon med at politiet legger opp et høyt press og låser oss i utspillsituasjonene, gjør at det er politiet som kjører kampen de siste 15 minuttene.

Vi holder unna, selv om politiet drar opp noen ganske fete sjanser.

Med 2 minutter igjen av kampen hender det som det vil gå gjetord om i hele Follo i mange år fremover. Espen Gjervan, som slet mye med utkastene, fant en markert Petter F som stod godt plassert i krysset mellom sidelinjen og midtstreken. Uten at ballen toucher bakken treffer den skuddfoten til Petter F. En klokkeren volley forlater vingens fot, går i høy bue over hele NKBIL og har fin retning mot egen kasse. Det er som om ballen går i slow motion, og man rekker tenke; ”går den utenfor?”, går den i stanga? eller tverrliggeren?”, men nei da. Ballen går i pen bue over alt som kan krype og gå på den tørre grusbanen på Ås, og havner selvsagt i nettet bak en utspilt keeper. 3-3 på en utrolig måte.

Sjelden har vel et uavgjort resultat mot Follo politi føltes mer urettferdig, men thats life. Sunnaas skal få smake i neste match 18.mai. Vi skal vise hvem som er best på halvøya.

Laget: Espen Gjervan, Kenneth A, Vidar, Øivind, Hans Martin, Petter R, Petter F, Per Johan og Pål Harald.

Mål: Petter R og Pål Harald 2