torsdag 3. september 2009

Seier i toppkampen

Da er vi endelig alene på tabelltoppen. Nexans ble knust 4-2 på grusen i Ås.

10 spillesugne nkbilere var klare til toppoppgjør onsdag ettermiddag. Kloke av skade møttes vi klokken 16 på Berger, slik at vi skulle ha god tid til oppvarmingen til matchen.

Kampen startet jevnt, med et lite overtak til NKbil. Vi produserte noen feite sjanser, men kombinasjonen dårlige avslutninger og godt målvaktspill hos Nexans gjorde at det lenge sto 0-0.

Nexans var lette å lese. De slo langt og crossere hele tiden. Det var bare for gutta i forsvar å vinne hodeduellene. Kristian A var god å ha i forsvar. Tror ikke han tapte en hodeduell i løpet av hele kampen.

Midtveis i omgangen ble det ampert og surt på grusen. Øivind tok flott med seg ballen, rundet et par Nexansbacker og ble klokkeklart lagt i bakken. "Sympatiske" Nexansspillere flokket seg rundt både Øivind og dommer i håp om å unngå det soleklare straffesparket. Dette var selvsagt nyttesløst, og Gjermund gjorde seg klar til sitt første straffespark for sesongen.

Sikkert var det ikke, men ballen gikk da inn... Årets dårligste treff på ball endte med en lompe som spratt mot mål. Keeper slengte seg feil vei og ballen snek seg inn mellom bena til en kavende keeper til 1-0.

Vi fortsatte å produsere sjanser og fortsatte med stygge misser. Men det løsnet til slutt. Kristian ble spilt fint fri og satte kontrollert inn 2-0, som holdt seg til pause.

Nexans fikk forsterkninger i løpet av pausen og etter nye megamisser fra nkbil fikk de også hull på byllen. 2-1 ga Nexans en vitamininnsprøytning. De bosatte seg på NKbils halvdel og skapte en del sjanser. Utligningen kom da også etter en flott dribling og et fint skudd over Magnus. 2-2.

Kampen sto lenge å vippet på 2-2. Nexans fortsatte presset en liten stund og Nkbil hadde store kontringer med to mot en og tre mot en, uten at vi fikk satt inn målet vi trengte.

Med 10 minutter igjen av kampen gikk Øivind igjen på et fint soloraid. Han kom seg inn i feltet og ble klippet rett ned av Nexans keeper. Gult kort til keeper og ny straffe til NKbil. Lasse gjorde seg klar og satte ballen greit tilside for keeper til 3-2.

Nexans presset oss igjen tilbake på banen, vi ble liggende lavt og tillot noen halvsjanser. Magnus var imidlertid sikker i kassa og tok seg av det som kom. Vidar fikk et gult kort for en småstygg felling, men vi hadde stort sett kontroll bak der.

Med så høyt press Nexans spilte med de siste minuttene ble det store rom for kontringer. Pål Harald dro seg fint fri fra motstander på kanten av feltet, fintet keeper og satte spikern til 4-2.

Alt i alt godt gjennomført av Nkbil. Vi burde scoret minst 8 mål denne matchen, men scorte nok til seier og tre poengs luke på toppen av tabellen.

Laget:
Magnus, Kristian A, Kenneth, Vidar, Hassan, Kristian E, Øivind, Lasse, Gjermund og Pål Harald.

Mål:
Gjermund, Kristian A, Lasse og Pål Harald.

3 kommentarer:

  1. Fantastisk god defensiv kamp av nkbil. Kenneth og Kristian var veldig gode som skjold foran Magnus. Er nok sjelden han der tometer høye pinnen til Nexans har fått så mye pryli luftduellene. Ellers veldig god defensiv kjemping av alle. Angrepsspillet ble nok i stor grad sinket av at øivind knapt slo en pasning hele kampen, han bør skjerpe seg.

    Widar hadde foresten en fin mulighet til årets mål. Et sinnsykt raid, der han fintet og slo seg forbi en haug med Nexan's spillere, endte med at han gikk for voldsom kraft istedetfor følsom presisjon slik at avslutningen blåste langt utenfor fra god posisjon - SYND!

    Fin debut for Hassan også, etter en litt rusten start i førsteomgang briljerte han med frekk dragning og dribling i andre omgang, men lue så tidlig i september virket i overkant forsiktig!

    SvarSlett
  2. Deilig å vinne en toppkamp som vi egentlig burde punktert midt i 2. omgang. Nå ser vi også betydningen av vår stor spillestall, det kunne blitt vanskelig å stable et lag på beina med så mange og tette kamper.

    SvarSlett
  3. Savner flere bilder gutta. Vær flink til å ta med digitalkamera, så spillerne på sidelinjen kan dokumentere det flotte spilet vårt!Vet at Amta hadde vært int. i å se Nesoddens stolthet i action:-)

    SvarSlett