tirsdag 22. september 2009

Cupeventyret er over

Da var det over for denne sesongen i cup'en. Kompiski ble for sterke og vant en jevn kamp 4-2.

Nkbil var på plass på grusen på Ås 20 minutter før kampstart. Hva gutta brukte denne tiden til er uvisst, men klare for kamp var vi definitivt ikke da fløyta gikk. Vi var stillestående og lite duellsterke. Kompiski spilte enkelt rundt oss og klikk-klakket seg frem til 1-0.

2-0 kom da en Nkbilforsvarer traff feil på ballen på en klarering. Ballen gikk rett opp og havnet på hodet til en av hele tre motstanderspisser. Kenneth sto å så på at ballen falt ned på hodet til spissen, Gjermund kom ikke ut for å bokse ballen og Nils Petter var på etterskudd. Enkelt 2-0.

Det stoppet ikke der. Kompiski kom seg relativt ufarlig frem på høyresiden og velger å avslutte fra skå vinkel. Avslutningen er dårlig og ville gått ut til innkast om det ikke hadde vært for at den traff et Kompiskibein inne i feltet. Ballen skiftet retning og gikk utagbart inn i hjørnet til 3-0.

Alt dette skjedde før ti minutter var spilt. Nkbil tok en samling i bånn. Fikk fart på beina og tok over mye av spillet. 3-1 kom etter et fint angrep som ble klinisk avsluttet av Pål Harald.

Kompiski hadde et par bra muligheter etter 3-1 de også, blant annet et skudd som traff tverrligger fra streken. Hvordan det var mulig har jeg ingen anelse om, men ballen gikk i hvertfall ikke inn.

Nkbil hadde nå tatt over mye av spillet og fikk god belønning etter en scoring av debutant Espen. Han kom seg fint gjennom og satte enkelt inn 3-2 som holdt seg til pause.

Vi fortsatte trykket etter hvilen, og Kompiski begynte å drøye tid hver gang ballen gikk ut av banen. Trykket resulterte imidlertid ikke til mål, men sjanser hadde vi.

Espen var på blank goal, rundet keeper og satte ballen utenfor. Pål Harald ble fint spilt igjenom av Øivind, men også denne gangen ble avslutningen for dårlig og endte utenfor.

Med fem mann i angrep ble det store rom for Kompiski å kontre på. En god Gjermund i mål, samt dårlige Kompiskiavleveringer gjorde at de ikke fikk sette spikern. Den kom på siste spark på ballen, da et relativt slapt utspill fra keeper havnet hos en av Kompiskis spisser. En fin avslutning avgjorde kampen til deres fordel med 4-2.

Alt i alt en ok kamp fra nkbil. Bra hvis vi ser vekk fra de første 10 minuttene. Det var to jevngode lag på banen og kampen kunne bikket begge veier.

Laget:
Gjermund, Nils Petter, Kenneth, Mattis, Hans Martin, Kristian E, Øivind, Espen Gjervand og Pål Harald.

Mål:
Pål Harald og Espen

2 kommentarer:

  1. Vi tapte ærlig og redelig. Kompiski var et jevnt godt lag med to-tre innbyttere attpåtil. Snittalderen demses lå også godt under vår egen. Begynnelsen av kampen sendte meg gufne gys av minner fra forne sesonger da nkbil var et lag som stort sett reiste rundt i Follo distriktet for å bli pissa på, 3-0 uten at vi ikke låne ballen var drøy kost, men Kompiski hadde et balltempo vi slett ikke var vant til og det tok rett og slett litt tid før vi kom opp på deres nivå.

    Det ble jo en liten aha opplevelse å få Espen innpå for han viste oss veien til lyset i form av å frigjøre seg og være åpen for pasninger, og hadde fin pasningsdistribusjon. Da vi spilte oss opp fra forsvar via midten så skapte vi faktisk et visst trykk og sjanser vi også....

    3-2 reduseringa til Espen var dog en herlig assist fra Pål som på et frispark snek seg tilsynelatende uinteressert inn nede på dødlinja/dørlinja, frisparktager tok frisparket lynraskt og pål trillet ballen videre til Espen som dermed kunne score i årsdebuten. utover i kampen var vi til tider på høyde med motstanderene men heller ikke noe mer. Heltemodig jobbing ble til tider belønnet med et par sjanser, men Kompisski hadde jaggu flere vasse enn oss.

    Man skulle tro at når lukta av diplomer og pokaler ble sterk at alt som kunne krype og gå av mulige matchvinnere kom frem for å sin mulighet til å få sitt navn skrevet med gullskrift i historiens annaler. For nkbil gjaldt det motsatt, oppmann Kenneth fikk et sant helvete med i det hele tatt stille et lag på beina. De som møtte opp gjorde jobben sin alle som en, men at Kristian E skal måtte tyne en stygg lårstrekk og Kenneth måtte gå på akkord med en bihulebetennelse for å ha nok folk på banen blir for dumt. Noen forfall er sikkert betimelige og ikke noe å si på, men veldig synd at det er i semifinalen i cuppen at vi må stille opp med haltepinker og folk fra sjukestua.

    Sesongen i år har uansett utfall i siste kamp vært en tour de force, og spillemessig den klart beste sesongen jeg har sett nkbil ha. flere spillere har hatt veldig fin fremgang teknikk og fotballforståelsesmessig, og det er moro å se.

    Vi sees på bankett i casa manchester city en gang i slutten av oktober.

    -Øivind(disp spiller)

    SvarSlett
  2. Enig med siste taler, pinlig at brautende kommuneansatte gjemmer seg bort når sesongen er på sitt mest intense.
    Gårsdagens kamp ble gjennomført av en heltemodig gjeng som fikk mye ut av spillematerialet.

    SvarSlett