tirsdag 30. august 2011

Cupfinale 2011!

Etter mye frem og tilbake med spillere og skikkelig cup-semifinalevær, ble det omsider klart for kamp i ”duskregnet” på Tømtebanen. Etter at flere veier var stengt av vann, rundkjøringen på Skoklefall oversvømt og kolonnekjøring ned rundvollbakkene, var det mange som hadde bange anelser om en søkkvåt bane med mye overvann. Gleden var imidlertid stor da vi kom frem og så en liten grusflekk av en bane, totalt fri for vann.
Mange rokeringer måtte til og halvskadde spillere måtte trå til. Dette skulle vinnes!

Vi starter kampen som vi har fått til vane for den siste tiden, nemlig uten balltempo og uten bevegelse. Kanskje fordi det var så mange nye spillere med? Heldigvis var ikke Nille bedre enn at vi fikk spille såpass dårlig ustraffet.

Etter hvert fikk vi opp litt tempo på ballen, spilte mer langs bakken og viste oss mer fram for hverandre. Belønningen kom da Kenneth A fant en umarkert Kristian A med et ”langt” innkast. Kristian vendte opp og pirket ballen forsiktig bak Nilles keeper til NKBILledelse 1-0.

Vi hadde da god kontroll på kampen, selv om Nille hadde noen spede forsøk på å score. Allikevel slipper vi inn et teit mål. Nille klorer seg fast etter en corner og spiller ballen fint ut i returrommet. Kenneth A er ørlite grann for sein til å blokkere skuddet, som går i ryggen på Kenneth og forbi en sjanseløs keeper Gjermund. 1-1.

Etter scoringen setter vi opp tempoet og spiller tilnærmet likt det vi er vant til fra et seiersvant NKBIL. Den ene gode sjansen etter den andre rulles opp, men uttellingen er dårlig. Etter hvert før imidlertid Øivind hull på byllen, da han fint kommer seg fri og setter kontrollert inn 2-1 ledelse.

3-1 kommer rett før pause. Øivind forsøker seg på et langskudd, men det blir ikke akkurat hans beste treff. Ballen homper seg frem til en umarkert Steinar, som uselvisk spiller fri en umarkert Petter R. 3-1 av den enkle sorten.

Vi snakker om å gå ut å drepe kampen raskt i andre omgang, men så skjer ikke. Vi fortsetter å produsere store sjanser men sliter med uttelingen. Nille spiller seg omtrent ikke til noe, og den ene gangen de kommer seg forbi og har blank goal, tar Kenneth et godt grep rundt Nillespillerens mage og holder godt fast. Resultatet blir et ufarlig frispark og årets første gule til NKBIL.

Per Johan følger opp med årets andre gule like etter, da han effektivt stopper et utkast fra Nilles keeper.

Allikevel dreper vi kampen omtrent midtveis i omgangen da Per Johan enkelt scorer 4-1 via armen til en Nilleforsvarer.

5-1 kommer like etter, da Øivind kommer seg fri igjen og kontant setter inn sitt andre for dagen. Nille gir opp og vi er i finalen!