torsdag 16. juni 2011

Hevnen er søt

Det var siste kamp før sommerpausen, etter en lang rekke med seire var vi gira på å ta hevn for det stygge tapet mot Nexans i seriepremieren. Hadde Nkbil vært et stråhus bygd på sand ville vi ligget tynt an denne magiske onsdagskveld, men dette laget er bygd av mur og det på fjell. En tidlig uttatt tropp ble skadeskutt over pinsen, men ingen grunn til fortvilelse for ut av hatten trakk King Kenny frem Follo's beste venstrefot Nils Petter og cross-kongen Lino, Laget var bra selv om lagets nye playmaker Henning var en av de som ikke var venn med Pinsen iår og ble syk.

Før kampen var det et lite regnskyll, men sola kom på raskt etterpå og på himmelen over Frogn kommune kunne man se en vakker regnbue, det så nesten ut som om den endte midt på Dal stadion, alle vet jo at i enden av regnbuen er det en gryte av gull, men nkbil ville vært storfornøyd hvis vi fant tre poeng oppi gryta.

Kampen begynte med at Nkbil markerte revir, og det gjorde vi enkelt å greit med å pisse på hele Nexans. Vi eide kampen fullstendig, tunge og stappmette Nexankanere ble spilt lave og Nkbil kom til sjanser på løpende bånd. Som en unaturlig konsekvens av det store overtaket til nkbil var det nære på at Nexan tok ledelsen ved en kontring, men keeper Espen "Jerven" og stolpen ryddet unna i stor stil. Så kunne istedet Per-Johan defilere inn 1-0 med en klinisk avslutning nede i hjørnet, og øivind doblet like etter med et "langskudd" fra 10 meter etter en forløsende pasning av kenneth. Nexan fikk også en goal, men vi gikk til pause med 2-1 og god tro på at vi hadde mere å gå på, samt at Nexans begynte å se slitne ut allerede.

Det er vel ikke vits i å trekke ut spenningen lenger, andre omgang ble en eneste lang parademarsj. Tidlig i omgangen spilte Øivind og Hans Martin klikk-klakk og øivind kunne jogge forbi en Nexansforsvar og sette ballen bak keeper. Like etter dundret Kenneth inn 4-1 på en lur frisparksvariant, den gikk ut på å mate til så hardt man kunne uten dill og dall - Kremmerhus! Det var ikke mye luft igjen i Nexansdekket før dette, men etterpå var det helt tomt og man gikk ikke så rent lite sure, mye sutring og klaging samt tilløp til småstygt spill. Men den som alltid solide dommer Kato hadde kontroll og delte ut gule kort til de dårlige taperene. Ingenting er jo morsommere enn å vinne over dårlige tapere så vi takker Nexans for det.

Nexans lå jo etterhvert så lavt at keeper ofte ikke var lagets bakerste spiller, det var enorme rom for Nkbil på midten og det ballsikre forsvaret vårt kunne gang på gang spille seg godt oppover mot Nexans mål. Gjervan hadde henvist en småskadet Gjermund til keeperplassen i andre omgang og prøvde seg litt ute på banen. Det gikk jo svært bra det, for 5-1 kom ved en fin avslutning etter at nexans ble presset til å klarere svakt.

6-1 var en fint angrep der ballen gikk på en og to touch til Lino var på nesten blank goal, uselvisk som han er så han at PJ var på helt blant goal og sentret fint til denne som på enkleste vis kunne trille inn sitt andre mål for dagen. Sitt andre for dagen satte også Gjervan inn etter deilig samspill med Pål, og med det ebbet kampen ut. Den gullstøvel jagende Pål var for dagen en meget god lagspiller og var med i oppbygningen av mange gode angrep og fortjente absolutt en goal sjøl også.

7-1 dere! En deilig revansje og ingen tvil om at Nkbil har noe i toppen å gjøre. Vi fikk i overkant lett spill, men på klasselagets vis står vi opp og gjør det som trengs og mere til. Vi står nå med 13 poeng etter 6 kamper og har lagt et fantastisk utgangspunkt for høstsesongen. Der 4 seriekamper samt en semifinale i cuppen venter. Det kan bli en klassiske sesong, men uten fullt fokus kan høsten bli et skikkelig anti-klimaks.

Jeg regner med at King kenny har noen tanker om hvordan vi legger opp egentrening frem mot neste seriekamp som er mot ubeseirede Follo snuten på Dalbanen.

De deltagende var Gjermund, Gjervan(2), Per-Johan(2), Lino, Hans-Martin, Kenneth A(1), Vidar, Øivind(2), Pål og Nils petter

3 kommentarer:

  1. fantastisk match i går gutta. Vi spilte som Barcelona. Moro!

    Gøy er det også at vi topper tabellen til sommerpausen. Ikke mange som trodde på det før sesongstart!

    SvarSlett
  2. ...Og ellers bør det nevnes at traktoren som skapte kø på vei mot tangen etter kamp, fikk både tut og finger i været av undertegnede da han passerte. Og da skal det sies at føreren av traktoren hadde nok av bussholdeplasser å slippe oss andre forbi på før jeg gikk til denne drastiske handlingen.

    Gøy å toppe tabellen -dette fortjener en øl før høstsesongen begynner!

    God sommer til alle

    MVH
    Hans Martin

    SvarSlett
  3. ja fy flate den der traktorsjåfør skulle fått en kaktus opp i toeren som belønning for svært lite aktpågivende kjøring! Han valgte sogar å gasse på der det jo var teoretisk mulig å kjøre forbi!

    FOR EN DUST!

    SvarSlett